Főmenü

Kezdőoldal
Iskolánk
 • Közzétételi lista
 • Beíratás - Iskolahívogató
  Iskolai étkezés
  Büszkeségeink
  Szép emlékeink, programjaink
  ÖKOISKOLA
  Tehetséggondozás
  Szülőknek ajánljuk
  Galéria
  Archívum
  Biztonságos Iskola
  Határtalanul!
  pályázatok

  Színházlátogatás

   

   

  A János vitéz az Erkel Színházban

   

   

   

   

        Április 6-án játszották a János vitézt az Erkel Színházban. Az ötödik évfolyam diákjai és szülei mentek megnézni premier után néhány nappal. Én anyukámmal és két nővéremmel együtt mentünk el az előadásra, hiszen szeretjük a művet.

        Amikor beléptünk, nagyon szépnek és nagynak találtuk a termet. A színpad is tágas, jól látható volt. Még a zenekari árokban játszó zenészeket is jól ki lehetett venni. Az előadás három egy órás felvonásból állt. Kicsit hosszú volt, de végig lekötötte a figyelmünket. Nem is gondoltam volna, hogy egy ilyen hosszú és tartalmas művet ilyen jól meg tudnak valósítani a színpadon. Néhány rész természetesen kimaradt az előadásból, de ezt nem is csodálom, mert ahhoz nagyon sok színész, idő és eszköz kellett volna, hogy minden belekerüljön. Kimaradt például az óriások legyőzése, a csatajelenet, János vitéz Tündérországba való bejutása. Kicsit más volt a kezdés és a befejezés is.

       De nagyon sok dolog tetszett az előadásban. Ügyesen és teljesen egyszerre mozogva néptáncoltak és balettoztak. A színészek remek előadást nyújtottak. Különösen a János vitézt alakító színész tetszett: szinte ugyanolyan volt, mint ahogy Petőfi leírta. A francia király pedig nagyon vicces volt. Egyébként az összes színész gyönyörűen énekelt, és szép volt a ruhájuk. A díszlet csak úgy pompázott, érdekes volt látni, ahogy a szemünk előtt alakították a színpadot.

  Az egész előadás humoros volt, jókat nevettünk, nagyon jól éreztük magunkat.

   

                                                                                      Bíró Viktória, 5.b

   

   

     

   

  Képek forrása: http://www.opera.hu