Főmenü

Kezdőoldal
Iskolánk
  • Közzétételi lista
  • Beíratás - Iskolahívogató
    Iskolai étkezés
    Büszkeségeink
    Szép emlékeink, programjaink
    ÖKOISKOLA
    Tehetséggondozás
    Szülőknek ajánljuk
    Galéria
    Archívum
    Biztonságos Iskola
    Határtalanul!
    pályázatok

    50 éves a Fekete

    50 éves a Fekete

    Nagyszabású rendezvénysorozattal készültünk iskolánk fél évszázados születésnapjának megünneplésére.
    Szeptember 19-én együtt ünnepeltek velünk kerületünk vezetői, nyugdíjas igazgatóink, kollégáink, szülővé, nagyszülővé vált tanítványaink. A “maiak” pedig büszkén mutatták meg az iskolát, ami mindig szépül, újul. Az iskola aulájában, folyosóin kiállítás elevenítette meg a múltat. A gazdag anyag segített felidézni és napjainkig követni az elmúlt 50 évet. A bejáratnál lévő mozaik és a folyosót díszítő Fekete István regényhősök sok évig emlékeztetnek erre az évfordulóra. Készítői: Bárkányi Gabriella, Bojtárné Darázsi Nikolett, Csák Éva, Csere Máté, Gaitz Fanni, Halmai Judit, Horváth Benedek, Horváth Csörsz, Kovács Dávid, Kováts Örs, Lakatosné Milák Ágnes, Litauszki Boglárka, Németh Barbara, Rónai Bernadett, Anne Smith, Szedlák Nikolett.
    Vendégeink meghatottan nézték végig ünnepi műsorunkat, amelynek keretében Geiger Ferenc polgármester úr és Horváth Lászlóné igazgató asszony is munkával teli, de sikeres éveket idézett beszédében. Felavattuk a Hargitai Ottó, volt kollégánk, ma szobrászművész által készített új emléktáblát. Időkapszulával üzentünk az utókornak, amelyet 20 év múlva, a 70 éves születésnapon nyithatnak ki az iskola majdani diákjai. Budahelyi Tibor Munkácsy-díjas művész által készített emlékplakett átadásával ismertük el azoknak a munkáját, akik sokat tettek az iskoláért. Az udvaron emlékfát ültettünk, amelyet Vomberg Tímea volt tanítványunk ajánlott fel számunkra. Az ünnepi hangulat a megújult, kibővült ebédlőben állófogadással zárult. Itt volt lehetőség kötetlenül felidézni a régi élményeket, találkozni azokkal, akik lerakták, építették az iskola szellemiségét, arculatát. Találkozhattunk az 1964-ben az új iskolában kezdő tanítványokkal is.
    Az estébe nyúló, örömteli nap után lélekben már a másnapra gondolva tértünk haza. A szombat is az 50 év jegyében telt. A Táncsics Mihály Művelődési Házban gálaműsor keretében mutattuk be az iskola múltját, jelenét. Műsorunk első részében művésztanítványaink adtak komolyzenei műsort: Bárkányi Gabriella, Genetheim Richárd, Hauser Antal, Jakab Ágnes, Kovács Adrienn, Pollák Rita. Ezt követően a jelenlegi tanulók bemutatkozása következett. A színes műsorszámok jól tükrözték iskolánk sokszínűségét: bábelőadás, népi játék, zenés jelenet, vers, néptánc, mesejelenet elevenedett meg a színpadon. Tanáraink tánca zárta a délutánt, amelybe minden szereplő bekapcsolódott. Ezzel az örömtánccal és a megérdemelt vastapssal ért véget a műsor, amelynek szereplői a 2.a, 3.b, 5.a, 6.a, 6.b tanulói, a F.I.A.I. Kölyökszínpad, a Csengettyűsök, a tanári-szülői kórus. Az esti bálban jól szórakoztak a szülők, tankerületünk dolgozói, az önkormányzat képviselői, volt tanítványok, tanárok. A hajnalig tartó mulatságot színes műsorszámok gazdagították.
    A szülinap az egész tanévet áthatja! Pontos, szorgalmas munkával, további közös programokkal folytatódik a jubileumi év.

                                                                                                                                                                                             Taraczközi Ferencné
     
       
    Jubileumi fa első virágzása:  http://www.feketei.hu/joomla16/index.php/50-evfordulo/jubileumi-fa
    Képekben:                            http://www.feketei.hu/joomla16/index.php/50-evfordulo/50-evfordulo-kepekben
    Centrum Televízió Mo. Kft:                  http://centrumtv.hu/watch.php?vid=618824e08
     
       
    Forrás:facebook / Soroksár Online - 2014.10.09.
    https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2039540919519954&id=135074699966595