Főmenü

Kezdőoldal
Iskolánk
 • Közzétételi lista
 • Beíratás - Iskolahívogató
  Iskolai étkezés
  Büszkeségeink
  Szép emlékeink, programjaink
  ÖKOISKOLA
  Tehetséggondozás
  Szülőknek ajánljuk
  Galéria
  Archívum
  Biztonságos Iskola
  Határtalanul!
  pályázatok

  Mi is az Ökoiskola?

  Mit is jelent az ökoiskola elnevezés?

   

  Az Ökoiskola címre pályázni lehet, azon iskolák munkájának állami szintű elismerése, melyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkája magas színvonalon képviseli a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiája értékeit.

   

  Iskolánk 2008 óta tagja az Ökoiskolák Hálózatának. 2012-ben másodszorra is elnyertük a megtisztelő címet.

   

   

  Azóta is a cím szellemiségének megfelelően neveljük tanítványainkat, mert célunk elsősorban az, hogy egy gyökeresen más szemléletű nemzedék felnevelését segítsük elő.

  A világ környezeti állapotának további romlását csak egy természetszerető, a természet törvényeinek magát alárendelni tudó generáció állíthatja meg.

   

  Kiemelt feladatunknak tartjuk a tanulók olyan ismeretekre épülő szokásrendjének és viselkedési formáinak kialakítását, amelyek a gyerekekben a környezet megóvását, aktív védelmét válthatják ki. Fontosnak érezzük, hogy a diákokban kialakítsuk a környezet- és a természet szeretetét,formáljuk és megszilárdítsuk környezettudatos magatartásukat.

  A környezeti nevelés számunkra tudatformálás, a fenntartható fejlődés gondolatának jegyében. A fenntartható fejlődés a változó környezethez való alkalmazkodás minőségi javulását jelenti, tehát azt, hogy belátjuk: nem mi vagyunk a természet urai, hanem részei vagyunk egy hatalmas egésznek, melyben ezek a részek egymásra vannak utalva, s egymást feltételezik hosszú távon.